Personalitats del món de la política, l'art i la comunicació de Catalunya s'han rebel·lat a les xarxes socials en contra de la sentència del cas de La Manada, feta pública avui per l'Audiència de Navarra, i l'han titllat de "vergonya" i conseqüència de la "justícia patriarcal".

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha qualificat al Twitter de "vergonya absoluta" la sentència judicial i ha sentenciat que "una vegada més, es demostra que el sistema judicial també és masclista", i ha reblat : "Ja n'hi ha prou".

L'advocada penalista i membre del grup Dones Juristes Laia Serra ha tuitejat que "la sentència de la Manada banalitza les violències sexuals i revictimiza a les dones. No és abús, hi ha violència moral i per tant és agressió i agreujada!", I ha afegit l'etiqueta #JusticiaPatriarcal.

A més, Serra ha fet alguns aclariments sobre el raonament jurídic, que desenvoluparà a la revista "Pikara Magazine", entre les quals ha qüestionat "que no s'hagi considerat el context de la violació grupal com una situació coactiva i intimidatòria (pel lloc, per l'edat i mida, per actuar en grup, etc.) ".

La periodista i codirectora del màster de Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Isabel Muntané, ha escrit en un tuit: "Ens volen mortes i submises. #JusticiaPatriarcal avui tornem a ocupar els carrers #LaManadaSomosNosotras".

Muntané ha qualificat la sentència de "un altre cop de justícia patriarcal", i ha sentenciat: "Necessitem un canvi del codi penal ja".

L'actriu i directora de cinema Leticia Dolera, molt activa a Twitter, ha escrit que "ells no decideixen què és una violació i què no", "La nit i el carrer també són nostres. Si no és consens serà per assalt", i ha reblat: "Si et resisteixes, et maten. Si no et resisteixes, no et creuen. no és abús, és violació".

En resposta a una piulada de la Policia Nacional, que repetia "No és no ', Dolera ha respost:" Si no hi sí, també en NO ".

L'escriptora Natza Farré ha llançat una pregunta a Twitter: "¿I encara ens pregunteu per què som feministes?" seguit de l'etiqueta #esunaviolación.

L'escriptora i periodista Maruja Torres ha llançat també un tuit: "Esposes i filles de jutges masclistes: és hora de (per dir-ho educadament) replantearos la vostra relació #yositecreohermana".