El ministeri d'Hisenda té a punt l'informe que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena li va demanar sobre el control financer de l'executiu espanyol sobre la Generalitat per esclarir si, com diu el ministre, no es va destinar «ni un euro» de diners públics al referèndum, o si, com diu la Guàrdia Civil, sí que hi va haver partides públiques per a l'1-O.

Fonts del ministeri d'Hisenda han explicat que la documentació que l'equip de Montoro ha elaborat per al magistrat consta de dues parts. D'una banda, l'informe pròpiament dit, i de l'altra, tota la documentació comptable d'a-quest control.

Queda per esclarir si, com va apuntar aquest dijous Montoro al Congrés, l'informe fa referència a la possibilitat que la Generalitat falsegés factures, o a altres tipus de suposada malversació que no queden registrats als comptes, com l'ús d'instal·lacions públiques. Fonts del Govern espanyol han apuntat a l'ACN que els criteris que ha defensat el ministre i els que consten als informes de la Guàrdia Civil «quadraran».

Amb aquest informe, Montoro respon la petició que el jutge Llarena va dictar en una providència en què demanava a Hisenda que acredités les manifestacions que va fer a una entrevista.