n El ministre d'Economia, Román Escolano, va anunciar ahir que el Govern vol presentar «com més aviat millor» el nou impost digital a les empreses tecnològiques perquè entri en vigor el 2019, i va demanar el suport a aquesta nova tributació a la resta de grups parlamentaris.

Així ho va manifestar ahir Escolano en roda de premsa després del Consell d'Assumptes Econòmics i Financers (Ecofin), que es va celebrar a Sofia (Bulgària), on va remarcar que el ministeri d'Hisenda ha començat a treballar en la definició d'una figura «com més aviat millor».

Fonts del ministeri d'Economia van explicar que l'Executiu no descarta poder començar a recaptar aquest nou impost a les grans empreses digitals el 2018.

Escolano va posar l'accent que amb aquesta nova tributació Espanya se sumaria als principals països europeus que «ja tenen aquestes figures», i va assegurar que «no té sentit» que la tributació i el sosteniment de les càrregues públiques «només recaigui en la vella economia».

«La nostra idea és que tingui una tramitació tan ràpida com sigui possible», va precisar Escolano, i va apuntar que «no hauria d'haver-hi divisions polítiques importants».

El ministre va defensar que, encara que la unanimitat és «complexa», l'acord entre els països és «prou important» per pensar que «es pot crear una dinàmica política» positiva. «La immensa majoria dels països estan a favor d'aquest tipus de definicions de la nova figura tributària. Encara no considerem l'opció de la cooperació reforçada, sinó que confiem en un acord», va manifestar.

Amb referència a les pensions, Escolano va assenyalar que el Pacte de Toledo «ha de ser de tots», perquè un sistema tant a llarg termini com les pensions «sobrepassa el cicle polític». «Altres col·legues europeus han comentat que tant de bo tinguessin alguna cosa similar al Pacte de Toledo en els seus països», va comentar.