Almenys 29 persones van morir i més de trenta van resultat ferides, la majoria periodistes, en dues explosions registrades a primera hora del matí ahir a la capital de l'Afganistan, Kabul, en un doble atemptat reivindicat per Estat Islàmic. La primera explosió va tenir lloc cap a les vuit del matí als voltants de l'oficina dels serveis d'intel·ligència del país, segons el portaveu del ministeri d'Interior, Najib Danish.

La deflagració es va produir a l'àrea de Shashdarak i es va veure acompanyada per una segona explosió només 20 minuts després. Aquesta va tenir lloc un cop els serveis d'emergències i els mitjans de comunicació es van traslladar a la zona per atendre els ferits i cobrir els fets. L'agència de notícies francesa AFP va confirmr que Shah Marai, un dels seus fotògrafs, havia mort a causa de les explosions registrades a Kabul. Hores després, almenys 11 civils van morir i 9 més van resultar ferits en un atemptat suïcida contra un comboi de l'operació «Suport Decidit» de l'OTAN al districte afganès de Daman, ubicat a la província de Kandahar (al sud).

Els atacs van tenir lloc una setmana després que es produís un atemptat contra un centre de registre i identificació electoral de Kabul, on van morir almenys 57 persones. El centre atacat es trobava al barri de Dasht-e-Barchi i és lloc de residència de molts integrants de la minoritària comunitat xiïta dels hazarís, constant objecte d'atacs reivindicats per part d'Estat Islàmic-Khorasan, la secció afganesa de l'organització.