El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar ahir que té proves que demostren que l'Iran està «mentint» el món i que està desenvolupant armes nuclears en secret.

«Saben molt bé que els capdavanters iranians neguen reiteradament que hagin intentat mai aconseguir armes nuclears (...). L'Iran va mentir», va subratllar Netanyahu en una intervenció plena de vídeos i presentacions des de la seu del ministeri de Defensa a Tel-Aviv. El dirigent israelià va assenyalar que el Mossad -els serveis secrets israelians- ha recopilat proves «noves i concloents» respecte que l'Iran ha mentit sobre la suposada naturalesa pacífica del seu programa nuclear. «Després de signar l'acord nuclear el 2015, l'Iran va intensificar les mesures per amagar els seus arxius nuclears (...). El 2018 l'Iran va traslladar els seus arxius a unes instal·lacions secretes a Teheran», va dir Netanyahu, que va mostrar imatges d'aquesta suposada ubicació.

Israel té 100.000 pàgines de documentació secreta iraniana aconseguides «fa unes setmanes», fet que suposa un «gran èxit» dels seus serveis secrets, va destacar Netanyahu. Inclouen «documents acusatoris, plans acusatoris, presentacions acusatòries, fotografies acusatòries i vídeos acusatoris», va assegurar el primer ministre israelià, que ja han compartit amb els Estats Units, i «els Estats Units pot donar fe de la seva autenticitat», va dir.