03 de maig de 2018
03.05.2018
Regió7
ÚLTIMA HORA

Aprovada per unanimitat la moratòria de 4 anys per a l'acreditació del nivell B2 d'un tercer idioma als universitaris

La proposició de modificació del PSC s'aprova amb la incorporació de les esmenes dels grups de Junts per Catalunya i ERC

03.05.2018 | 18:17
La moratòria, aprovada per unanimitat

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la proposició de modificació de la Llei 2/2014 que permetrà ajornar quatre anys l'exigència del nivell B2 d'una tercera llengua com a requisit imprescindible per a l'obtenció de títol de grau. La proposició, presentada pel grup parlamentari socialista, ha rebut el suport de tots els grups de la cambra.

La moratòria ha estat aprovada després del posicionament del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) del passat 11 d'abril instant a fer-la efectiva. La pròrroga en el requisit d'exigència del B2 va ser aprovada pel CIC el juny de 2017, i estava pendent del tràmit de validació per Parlament que ha culminat per a la seva entrada en vigor. Les circumstàncies polítiques excepcionals que es viuen a Catalunya no havien fet possible la ratificació fins a la sessió d'aquest dijous.

Amb l'aprovació de la proposició de modificació del PSC i la introducció de les esmenes per part dels grups de Junts per Catalunya i ERC, es garanteix que els estudiants que van iniciar els seus estudis de grau el curs 2014-2015 i que els finalitzen enguany puguin obtenir la seva titulació sense l'exigència d'acreditació de nivell B2 d'una tercera llengua. Els estudiants que sí que hagin acreditat incorporaran l'especificació de l'assoliment del nivell B2 d'una tercera llengua en el Suplement Europeu al Títol.

De la mateixa forma, es garanteix que els futurs estudiants de grau que es matriculin a partir del curs vinent (2018-2019) tinguin constància de la necessitat d'acreditar el nivell B2 per obtenir el títol de grau abans de començar els seus estudis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook