El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va informar ahir que el ministeri d'Educació ha encarregat a la conselleria informes per si s'han produït situacions «similars» de suposades humiliacions a alumnes, fills de guàrdies civils, com en el cas del Palau, a Sant Andreu de la Barca. Millo, que va visitar la subdelegació del Govern a Girona, va puntualitzar de tota manera que treballen per recopilar totes les dades possibles, però que han d'estar «contrastades» abans d'avançar més en aquest assumpte.

El delegat del Govern a Catalunya va confirmar també la reunió que mantindran el 8 de maig els secretaris d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i d'Educació, Marcial Marín, amb els pares dels alumnes de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, fills de guàrdies civils, que van ser presumptament víctimes d'«un delicte d'odi i humiliació».

Segons Millo, als familiars se'ls informarà de les actuacions que s'han dut a terme des d'aquests dos ministeris i va recordar que, paral·lelament, la Fiscalia ha presentat una denúncia per aquests fets «que seguirà la via judicial».

Millo detalla que el Govern transmetrà als pares el seu suport i es posarà a la seva disposició en el marc d'aquesta trobada del 8 de maig.

El delegat del Govern també va dir que les informacions dels ministeris inclouen un informe reclamat al departament d'Ense-nyament de la Generalitat que recull la versió de la direcció de l'IES El Palau.