L'Agència Tributària va embargar els comptes d'Òmnium Cultural per fer efectiu el pagament dels 110.000 euros de sanció de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEDP). També va fer el mateix amb l'ANC.

En el cas d'Òmnium, la quantitat correspon als 90.000 euros de la multa més els interessos i recàr-recs derivats de la negativa d'Òmnium a pagar. La sanció va ser imposada el març del 2017 per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en què s'estava definint el nou protocol internacional sobre dades allotjades en aquest país. La multa s'ha fet efectiva tot i que l'entitat la va recórrer al contenciós administratiu de l'Audiència Nacional. Per aquesta raó, Òmnium ha anunciat que la recorrerà davant els tribunals europeus, ja que, diu, ha estat «aplicada amb criteris ideològics».

Segons l'entitat presidida per Jordi Cuixart, es tracta d'una multa «injustificada» que, al seu parer, és un «exemple més de persecució política, de repressió de la dissidència». Hores més tard també es va conèixer que l'Agència havia embargat 110.000 euros a l'ANC pel mateix, per fer front a una multa de l'AEDP que no va ser abonada. Un embargament que l'ANC, en un comunicat, va qualificar com una acció «repressiva» i un «atac» de l'Estat: «Una vegada més, l'Estat ens vol arruïnar i ens embarga els comptes, igual que ha fet amb Òmnium».