El violador de la Verneda va sortir ahir a la matinada de la presó, després de complir vint anys de condemna, i es va mostrar «molt penedit» pels seus delictes i va anunciar que es considera rehabilitat, malgrat que Institucions Penitenciàries creu que persisteix el risc que reincideixi pel consum de drogues.

Poc després de la una de la matinada, Gregorio Cano va abandonar la presó de Brians 2, després de complir condemna per 17 agressions sexuals comeses entre 1997 i 1998, i va afirmar davant els periodistes que estava «molt penedit» i es va disculpar per haver causat «tant dolor» a les seves víctimes, a les quals violava amenaçant-les amb una navalla a portals buits. El violador de la Verneda va destacar que els programes de rehabilitació d'agressors sexuals que va seguir a la presó «són efectius si un vol; si un no vol, seguirà igual, i jo ho he aconseguit», va assegurar.

A instàncies de la Fiscalia, els Mossos d'Esquadra ara sotmetran Cano a una vigilància «no invasiva», en considerar l'administració de justícia que en el temps que ha passat a la presó no s'ha rehabilitat, d'acord amb els informes dels responsables de tractament del centre penitenciari. En concret, segons fonts judicials consultades per Efe, és el consum de drogues el que impedeix donar per rehabilitat Cano, malgrat que va seguir els programes de control sexual a la presó i no va reincidir en cap de les sortides que se li van autoritzar. Cano va superar a la presó els programes de rehabilitació establerts per a aquest tipus de violadors múltiples, fins al punt que la direcció general d'Institucions Penitenciàries va autoritzar que se li concedissin permisos puntuals per habituar-se a la vida fora de la presó. Això no obstant, en el control posterior a un d'aquests permisos, Cano va donar positiu per consum de drogues, per la qual cosa va perdre els beneficis penitenciaris dels quals gaudia puntualment, i a partir de llavors els informes van advertir del risc de reincidència.