07 de maig de 2018
07.05.2018
40 Años
40 Años

Estudien el pagament amb fons de la Generalitat de seminaris i treballs a favor del sobiranisme

07.05.2018 | 00:17

La Generalitat suposadament va destinar més de 236.000 euros a pagar seminaris i projectes a favor del procés sobiranista. Per aquesta raó, Hisenda ha reclamat els expedients de més de 50 beques per a investigadors del Canadà, Dinamarca, Finlàndia, el Kazakhstan i Suïssa.

Un dels requeriments d'informació que ha fet Hisenda ha estat preguntar sobre més de 50 seminaris, conferències, informes, articles i capítols de llibre. Tots aquests projectes estaven a favor del procés independentista i es vol identificar els que van ser finançats per la Generalitat o per l'Institut d'Estudis d'Autogovern. El Ministeri vol que s'identifiqui la partida pressupostària gràcies a la qual es van pagar aquests treballs i els responsables d'aquestes decisions.

La mateixa petició identifica la majoria dels treballs i el cost que van tenir. De fet, només ha estat identificat el cost de 12 d'aquests treballs, que puja fins a 236.000 euros. Per saber la suma del cost total caldrà observar la despesa que van generar la resta de treballs.

Un dels treballs més destacats és Expectatives i efectes de la independència d'una regió: una comparació entre Catalunya i Escòcia, que va costar 36.000 euros. Un altre informe que va suposar una despesa considerable va ser Autogovern, contractació pública i qualitat de Govern: una anàlisi empírica dels països de la UE, que va ascendir a gairebé 32.000 euros.

A la llista se n'han d'afegir d'altres, com ara Negocis regionals de comunitats que estan entre l'autonomia i la independència, destinat al Canadà per a una beca a la Universitat Pompeu Fabra amb una quantitat total d'11.955 euros. També hi ha una beca de 9 mesos a la Universitat de Barcelona per un valor de 16.791 euros, que provenia de Dinamarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18