L'oposició de Badalona ha deixat sola Dolors Sabater (Badalona en Comú) i ha votat en contra de la proposta de pressupost municipal vinculada a una qüestió de confiança que es va debatre ahir en un ple extraordinari.

S'hi van oposar els 10 regidors del PP, els 3 del PSC i el representant de Cs. Hi van votar a favor els 11 representants del PDeCAT, la regidora no adscrita i els membres de l'equip de govern (ERC, ICV-EUiA i Guanyem Badalona). Ara s'obre un període d'un mes en què l'oposició haurà de bastir una majoria alternativa per presentar una moció de cesura. Un escenari que les forces partidàries del 155 ja han posat sobre la taula. De fet, l'exalcalde de la ciutat, Xavier García Albiol (PP), va anunciar que iniciarà una ronda de contactes amb la resta de forces i el líder del PSC, Álex Pastor, també es va oferir a liderar el canvi . Amb tot, si no aconsegueixen tancar un pacte, els comptes de Sabater quedaran aprovats automàticament i l'actual executiu es mantindrà al capdavant de l'Ajuntament.

L'alcaldessa va obrir el ple amb un to conciliador i estenent la mà al PSC -la formació que va donar-li suport en la seva investidura el 2015, i que era clau per tirar endavant els comptes- perquè deixés al marge les «discrepàncies ideològiques» i posés al davant els interessos dels veïns de la ciutat. Per tirar endavant una moció de censura calen 14 regidors, justament la suma que resulta de la unió dels membres dels tres partits que van donar suport a l'aplicació de l'article 155.