El parc de La Selva de l'Aventura d'Arbúcies (Selva) ha estrenat el primer circuit de llits elàstics entre arbres de l'Estat. La proposta lúdica es coneix com a 'bosc elàstic' i ocupa una superfície de 800 metres quadrats que inclou ponts i tobogans entremig de les capçades dels arbres. De fet, el circuit se situa entre 15 i 18 metres d'alçada. La directora de l'espai d'oci, Karin van Veen, destaca que el 'bosc elàstic' està pensat tant per "grans i petits" i subratlla que és "totalment segur". La nova atracció s'ha emportat un gruix important dels 200.000 euros que l'empresa ha invertit aquesta nova temporada al parc, juntament amb un nou pont tirolès i millores de seguretat. La Selva de l'Aventura rep uns 25.000 visitants anuals.

Saltar i fer tombarelles entremig dels arbres. Aquesta és la nova proposta, pionera a l'Estat, que ha estrenat la Selva de l'Aventura, un parc d'oci situat a Arbúcies. La nova atracció s'anomena 'bosc elàstic' i consisteix en un circuit de llits elàstics situats entre 15 i 18 metres d'alçada, envoltats per les capçades dels arbres.

En total, el recorregut suma 800 metres quadrats en una zona situada entre el Parc Natural del Montseny i la zona de Guilleries. El muntatge va durar dos mesos per fer front a la complexitat de l'actuació. Un total de sis operaris enfilats als arbres van anar instal·lant aquestes xarxes de protecció fetes per mariners d'una illa de la Bretanya francesa.

La directora del parc, Karin van Veen, ha explicat que va treure la idea d'un parc a Suïssa que va visitar l'estiu passat. Van Veen assegura, a més, que des de la seva posada en funcionament el passat mes de març tots els que han provat el 'bosc elàstic' n'han sortit "encantats".

La Selva de l'Aventura va començar el passat mes de març la temporada amb una inversió de 200.000 euros. Amb aquests diners s'ha construït el 'bosc elàstic', un nou pont tirolès i s'han fet millores de seguretat en les diferents propostes d'oci que inclou.

El 'bosc elàstic' permet que l'usuari no hagi d'estar subjecte a cap sistema de seguretat i es pot moure pels 800 metres quadrats de recorregut. Els nens poden completar l'activitat amb una proposta que els convida a buscar peces amagades a diferents punts. La directora destaca que la proposta és "absolutament segura".

La Selva de l'Aventura va obrir les seves portes el 2004 i actualment dona feina a una quinzena de treballadors. La mitjana anual de visitants és de 25.000, una xifra que esperen que creixi amb l'arribada del 'bosc elàstic' i que comporti la creació de nous llocs de treball.