n L'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa va assegurar en declaracions a l'ACN que el dalai-lama es va mostrar «molt sensible» a la situació de Catalunya durant una reunió a l'Índia.

Tremosa és a l'Índia en un viatge de l'Intergrup d'Amistat amb el Tibet del Parlament Europeu, i ahir ell i dos eurodiputats més es van entrevistar durant prop d'una hora amb el líder tibetà. «Hem mantingut una conversa de política internacional durant una hora llarga, sobre Europa, els recents esdeveniments als Estats Units, el cas de l'Iran... i hem parlat també de la situació del Tibet i Catalunya», va explicar Tremosa. Segons va dir, li va explicar que «l'autonomia ha estat suspesa» i que hi ha «un govern a l'exili» i polítics a la presó, i el dalai- lama ja «n'estava al cas». L'eurodiputat català va regalar al dalai-lama un exemplar del llibre sobre l'1-O «Dies que duraran anys», del fotògraf Jordi Borràs. Tremosa va assegurar que el líder tibetà «admira els valors europeus de democràcia, llibertat i drets humans», i també «com Europa ha sabut construir dècades de pau i llibertat» a través de la cooperació.

Segons l'eurodiputat del PDeCAT, el líder budista «ha escoltat llargament» durant la seva conversa sobre Catalunya. Tremosa va recordar que el dalai-lama espera «des de fa 10 anys» una resposta de la Xina a la seva proposta per una major autonomia.