El president de Cs, Albert Rivera, ha culpat al nou candidat a president, Quim Torra, de ser un "radical i un xenòfob". "Puigdemont ha aconseguit una cosa que semblava increïble i és algú més radical que ell, una persona xenòfoba que no accepta la majoria dels catalans ni els espanyols", ha manifestat. En aquest sentit, demana a PP i PSOE mantenir el 155 vigent tot i que es formi Govern. Per aixecar-lo posa condicions. Cal, segons Rivera, que es garanteixi el compliment de la Constitució, acatar l'Estatut i "demanar perdó als catalans". "Demanem aplicar el 155 fins que hi hagi una declaració explícita i nítida de la fi del procés separatista", ha manifestat.

Rivera apunta el president espanyol, Mariano Rajoy, i li diu que "no pot mirar cap a un altre lloc" ni "sortir de qualsevol manera de Catalunya". També carrega pressió contra Rajoy i li demana si "farà cas del PNB" per poder aprovar els pressupostos.

Preguntat per l'arxivament de cinc de les nou denúncies a professors de Sant Andreu de la Barca, no ha volgut treure ferro a les seves acusacions i ha manifestat que encara hi ha quatre investigacions obertes. En aquest sentit, ha mantingut el suport a les famílies de guàrdies civils que viuen a Catalunya.

Segons Rivera, cal un acatament "explícit" de la Constitució per part de Torra abans d'aixecar el 155. Tanmateix, l'acord aprovat al Senat per PP, PSOE i Cs recull que l'article s'aixecarà en el moment que hi hagi Govern. "Espero que demani perdó i que es compleixi la Constitució i que digui que respectarà els drets de tots", ha manifestat.