Les dirigents del PDeCAT Marta Pascal, Neus Munté i Mercè Conesa es van reunir ahir amb l'expresident català i líder de JxCat Carles Puigdemont per analitzar els «pròxims passos» després de la investidura i per garantir la «plena disposició» d'aquest partit amb el nou Govern. Segons un comunicat del PDeCAT, la coordinadora general del partit, Marta Pascal, la presidenta de la formació, Neus Munté, i la presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, es van reunir amb l'expresident per «compartir els pròxims passos i els detalls de la investidura de Quim Torra».

A més, la cúpula de la formació va garantir a Puigdemont la «plena disposició» del partit a «contribuir amb el nou Govern per aixecar l'aplicació del 155 i recuperar les institucions». Pascal va destacar, segons l'esmentat comunicat, la «importància de formar Govern» i de «no haver sucumbit a les pressions autoritàries» que asseguren que han rebut.

La coordinadora general del PDeCAT opina que el seu partit té «gent preparadíssima, amb voluntat de sumar i ganes de treballar per al país en tot allò que faci falta», i considera que la formació del nou govern es farà amb «ordre i celeritat».

També va explicar que a la reunió s'havia abordat la «internacionalització de la causa catalana que lidera Puigdemont», un treball que el PDeCAT «valora moltíssim que tingui continuïtat i una coherència amb la defensa de les institucions d'autogovern». «Allò que l'Estat espanyol diu que és una causa de rebel·lió i violència, a Europa s'entén com una causa democràtica», va sentenciar.

Per la seva banda, Puigdemont va instar Torra i els diputats de JxCat a ser fidels als resultats del referèndum de l'1 d'octubre i coherents «fins al final».