La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció n. 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, ha citat a declarar el proper 26 de juny en qualitat d'investigada l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, en el marc de la investigació pel polèmic cas del màster a la URJC.

L'exdirigent madrilenya compareixerà pels presumptes delictes de falsificació de document públic i suborn de funcionari, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). El procediment té el seu origen en una denúncia presentada per una catedràtica de la Universitat de Salamanca, a la qual es va sumar una altra denúncia sobre l'acta relativa a la defensa d'aquest treball.

La imputació de Cifuentes es produeix després que aquest dijous la jutgessa escoltés com a investigades Amalia Calonge, la funcionària que hauria modificat la notes, i Cecilia Rosado, una de les professores que integraven suposadament el tribunal que va examinar l'expolítica del seu Treball de Final de Màster (TFM). També va conèixer la versió de la docent Alicia López de los Mozos, la professora que va negar haver presidit aquest tribunal i que, després de testificar, va passar de testimoni a investigada.