El nombre de militants d'ERC ha augmentat l'11,21% des del referèndum de l'1 d'octubre i ja supera els 9.500, segons un comunicat difós ahir pel partit en el qual explica que s'ha proposat «ser més i més forts».

El creixement d'afiliats s'ha concentrat especialment a la regió metropolitana, on destaquen comarques com el Baix Llobregat, on el nombre de militants ha crescut el 24% entre l'1-O i el 3 de maig i ja es freguen els 900; el Maresme, on ha incrementat el 16,5%; i el Vallès Oriental, on ha augmentat el 16,2%. A la ciutat de Barcelona els afiliats a ERC han incrementat el 18% en els darrers set mesos i ja sobrepassen els 1.375. De fet, la militància de la regió metropolitana ja suposa el 45% del total d'afiliats. En els darrers mesos també s'han donat d'alta al partit Ernest Maragall, Magda Casamitjana i Gabriel Rufián.

El vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d'ERC i alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, va explicar, a través d'un comunicat, que «el partit degà de la política catalana està preparat i a punt per a aquest moment». Amb tot, va subratllar que «en els moments transcendentals que vivim com a país ens cal ser més».

En els darrers sis mesos també ha incrementat el nombre de dones militants. Del total de nous afiliats entre l'octubre i el maig, el 42% són dones. De fet, hi ha el 16% més de republicanes que abans de l'octubre. A més, la xifra d'amics d'ERC, aquelles persones que col·laboren i participen en activitats però no paguen cap quota, s'ha incrementat considerablement en els darrers mesos. A l'octubre el partit republicà tenia 20.920 amics i aquest maig ja en són 23.163, un augment de gairebé l'11%.

Paral·lelament, ERC va anunciar que ahir també es va fer militant la diputada al Parlament Irene Fornós. Ho va fer públic en un article al setmanari L'Ebre, en el qual va afirmar que ERC «no deixarà de lluitar» per la llibertat dels presos i pel retorn dels exiliats.