L'Assemblea Política i Social d'Izquierda Unida va aprovar ahir els documents «bases per a la confluència electoral 2019» i «Cap a les eleccions del 2019»: participació, programa i primàries, entre els quals figura la petició a Podem que el nom d'IU aparegui en les futures aliances electorals en cas que no s'acordi «un nom comú».

Els documents van rebre 87 vots a favor, 16 abstencions i 4 vots en contra a l'Assemblea Política i Social d'IU, màxim òrgan entre partits, que se celebra des d'ahir al matí a Madrid.

La coalició d'esquerres creu que Units Podem, el nom que van acordar amb Podem per concór-rer junts a les generals del 2016 i que dóna nom al grup parlamentari confederal, no els dóna prou visibilitat i, ara, busca un «nom i una marca comú amb què se sentin interpel·lades totes les forces polítiques que formen part de la confluència».

En cas que no fossin capaços de pactar amb Podem un nou nom que complís també amb les necessitats d'IU, el partit liderat per Garzón demanarà que el seu nom figuri en la candidatura, tal com ha anunciat que farà la formació morada.