El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, considera que s'«acosten temps difícils» amb la investidura del candidat de JxCat a la presidència, Quim Torra, a qui va qualificar d'«ultranacionalista radical».

A través de Twitter, Carrizosa va assenyalar que les quatre abstencions de la CUP i «el vot de dos fugats de la justícia», en al·lusió a Carles Puigdemont i Antoni Comín, «consentit per Rajoy», «faran president l'ultranacionalista radical que insulta els espanyols i homenatja feixistes».

Així va expressar-se Carrizosa en aquesta xarxa social després que la CUP decidís mantenir ahir les quatre abstencions dels seus diputats en la votació de demà al Parlament, amb les quals faran possible la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat.

«Reiteradament xenòfob»

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid i president del Comitè Territorial de la formació taronja, Ignacio Aguado, ha qualificat avui al candidat a president de la Generalitat, Quim Torra, de «reiteradament xenòfob» i «més radical» que Puigdemont.

Aguado, va qualificar ahir el candidat a president de la Generalitat, Quim Torra, de «reiteradament xenòfob» i «més radical» que Puigdemont.

Així ho ha manifestat Aguado al final de la reunió del Comitè Territorial autonòmic celebrat a la seu madrilenya de Ciutadans, on a més va dir que el discurs de Torra és «contrari al sentit comú, al respecte dels valors bàsics de convivència» ja que «considera els espanyols espoliadors».

«Té expressions fora de qualsevol lògica i que no tenen cap sentit en democràcia. Però és al nivell on ha arribat el nacionalisme a Catalunya, és un candidat encara més radical que el senyor Puigdemont, que ja era difícil d'aconseguir, però ho han aconseguit», va matisar.

En paraules d'Aguado, Torra, «més que voler ser el president de tots els catalans», el que vol és «governar per a uns pocs en contra de la majoria social de Catalunya», en referència als tuits i articles de Torra que van difondre's ahir.

En aquest sentit, Aguado va demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, que «rectifiqui» i que no «surti fugint» de Catalunya. «Li demano que segueixi defensant l'interès general a Catalunya», va dir.