L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, va garantir ahir que el nou Govern amb Quim Tor-ra al capdavant «no serà sotmès ni mesell, plantarà cara i mirarà sempre endavant».

«No hi ha dicotomia entre fer Govern i fer República, ja que ara ens cal aquest executiu de resistència per bastir les parets metres de la independència», va continuar Aragonès davant el Consell Nacional d'ERC i amb una mirada posada en la decisiva assemblea de la CUP. «El ple de demà ha d'acabar amb l'elecció de Quim Torra i, així, podrem tancar aquesta etapa d'incertesa per obrir una nova etapa d'il·lusió i esperança expressada a carrers, places i col·legis l'1 d'octubre», va assenyalar Aragonès, que va mostrar-se convençut que aquesta setmana s'«acaba l'article 155» a Catalunya. «I això és una molt bona notícia», va reflexionar en veu alta.

«Som a les portes de formar Govern, de recuperar les institucions arrabassades pel 155 i d'acabar amb aquesta etapa fosca de la nostra història», va insistir l'adjunt a la presidència d'ERC, que va recordar amb recança com en aquests sis mesos quatre diputats al Parlament -en referència al PP- «han governat el nostre país».