Durant el discurs d'investidura d'aquest dilluns, el candidat Quim Torra ha detallat algunes de les propostes que preveu dur a terme al capdavant del Govern de Catalunya com a 131è President de la Generalitat. Aquestes són les promeses més destacades que ha traslladat al Parlament i que, com ell mateix ha apuntat, «Tot està relacionat amb dos conceptes bàsics: recursos econòmics i poder polític, és a dir, capacitat de decisió».

Un salari mínim de 1.100 euros

Torra ha dit des del faristol de la cambra catalana que el Govern de la Generalitat fixarà un salari mínim de 1.100 euros bruts anuals, d'acord amb la Carta de Drets de la UE. «Culminarem el desplegament de la renda garantida de ciutadania, configurada com una veritable política activa d'ocupació, amb l'objectiu que els seus beneficiaris puguin superar les condicions que els han dut a necessitar la prestació», ha promès. En ocupació, Torra també vol establir un Pacte Nacional per buscar un model productiu amb més valor afegit i garantir els drets dels treballadors.

Completar el desplegament de l'agència tributària

Les finances i són un dels pilars del programa de JxCat. Torra s'ha compromès a «completar el desplegament de l'agència tributària catalana» i a desplegar la hisenda catalana. «Volem una administració tributària més propera, que reconegui el contribuent com a client; més justa, que lluiti eficientment contra el frau i l'elusió fiscal; més eficient, capaç de generar prou recursos per promoure totes les polítiques que ens plantegem», ha dit.

Lluita contra la corrupció i el frau

En par "Convocarem el Mecanisme Català de Lluita contra la Corrupció i el Frau. Dotarem de més recursos l'Administració de Justícia amb un sistema independent, àgil, veraç i de confiança; i les unitats específiques dels @mossos, que exerceixi com a policia integral"

Millorar les condicions laborals del personal sanitari

«Tenim un model sanitari d'èxit centrat en la persona, en els seus drets i dignitat. Promourem una nova llei de salut amb cobertura pública universal per a tothom, que asseguri el finançament i millori les condicions de treball dels professionals del sistema»

L'ATLL tornarà a ser una empresa pública

Durant el discurs, el candidat a la presidència ha fet referència a Aigües Ter Llobregat (ATLL), afirmant que tornarà a ser una empresa pública després de la polèmica de la seva adjudicació. Aquesta era una petició de la CUP i JxCat a cedit: «Crearem la nova empresa Aigües Ter Llobregat pública». Cal recordar que els tribunals van anul·lar l'adjudicació de l'empresa d'aigües a un consorci liderat per Acciona.

Incrementar el Parc Públic d'Habitatge

«Hem de recuperar les mesures previstes en la legislació d'habitatge aprovada al Parlament, que ha estat objecte de recurs al TC. Realitzarem un Pla de Xoc per incrementar el Parc Públic d'Habitatge i elaborarem el Pla Nacional per a l'Habitatge 2018-2025», ha promès.