El president del Govern, Mariano Rajoy, va rebre ahir al Palau de la Moncloa el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, per a una reunió de treball, durant la qual van coincidir en la «gran preocupació» davant la greu situació que travessa Veneçuela i en la necessitat que es trobi una solució «plenament democràtica», segons va informar l'Executiu.

El president colombià va estar acompanyat per la ministra de Relacions Exteriors, María Ángela Holguín, i la ministra de Comerç, Indústria i Turisme, Lorena Gutiérrez.

En la trobada, els presidents van analitzar la situació política en tots dos països, així com l'estat de les relacions bilaterals i els principals temes de l'agenda regional iberoamericana.

El president Santos, que també serà rebut pel Rei Felip VI, es troba a Espanya en el marc d'una gira per Europa, en la qual ha visitat Alemanya, Hongria i Itàlia. Aquesta serà, previsiblement, la seva última visita de treball a Espanya com a president de Colòmbia, ja que el seu mandat s'acaba el 7 d'agost.

El Govern assegura que les relacions econòmiques i comercials amb Colòmbia «són fluides», i recorda que el 2017 el comerç entre els dos països va créixer un 1,2%.