Quim Torra, investit aquest dilluns com a 131è President de la Generalitat de Catalunya, és un home poc conegut per bona part de la ciutadania. Aterrat relativament fa poc en el món de la política -«Jo sóc nou al Parlament», apuntava avui mateix des del faristol-, ha estat en el món cultural on ha dedicat més anys de la seva carrera professional. I precisament ha estat la seva feina d'escriptor, editor i president d'Òmnium Cultural el què l'ha vinculat amb la Catalunya Central en més d'una ocasió.

El juny del 2016, Torra va ser un dels oradors de l'acte que va obrir l'Any Planes. L'ara president de la Generalitat va oferir aleshores, al saló de sessions de l'Ajuntament, una xerrada sobre la premsa republicana dels anys 30 i de la lluita per la veritat i el compromís amb el país de la generació de reporters i cronistes de la qual va formar part el manresà Josep Maria Planes (1907-1936). El 2012 ja havia participat en una taula rodona sobre el periodista republicà.

Més recentment, el desembre passat, Torra també va assistir a l'homenatge al periodista manresà dut a terme al mirador de la Font Groga, a la carretera de la Rabassada. Ho va fer entre el públic.

Amb Cardona, també hi ha tingut vincles. Acords entre Torra i l'alcalde bagenc, Ferran Estruch, van fer que el Born Centre Cultural -ens que el 2012 presidia l'actual Molt Honorable- servís d'aparador de la història de Cardona i de les fets que el 1714 hi van tenir lloc.