El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, reitera en l'informe enviat al jutge del Suprem Pablo Llarena que ni les urnes ni la manutenció de Puigdemont a l'estranger s'han pagat amb diners públics.

Es reafirma, doncs, en les declaracions que ja va fer a l'entrevista a El Mundo i afirma que si hi ha hagut malversació només podria haver ocorregut «per un delicte de falsificació d'un funcionari conxorxat amb alguns proveïdor a favor del procés». Montoro va enviar l'informe -publicat ahir per diversos mitjans- a petició del jutge per esclarir les seves afirmacions sobre la malversació.

Montoro defensa que els mecanismes de control a les finances catalanes no han detectat cap desviament, però apunta que el Govern podria haver «eludit el sistema de control de pagaments» i que ho haurà d'aclarir la investigació judicial. «Aquests mecanismes de control no són incompatibles amb la investigació judicial sobre aquelles accions o omissions amb rellevància penal que s'hagin produït al marge o eludint el sistema de control administratiu de pagaments», defensa.

A més, apunta que qualsevol «sospita» s'ha posat en coneixement de la justícia. Concretament, fa referència a quatre escrits remesos a la Fiscalia General de l'Estat i dos més a la Fiscalia del Tribunal de Comptes. L'informe, signat pel mateix ministre, té vuit folis i es va conèixer ahir.