El president electe de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui que, per prendre possessió del càrrec, repetirà la fórmula que va usar el seu predecessor, Carles Puigdemont, qui en 2016 va evitar tota referència a la Constitució i al Rei.

"Faré servir la mateixa fórmula que Puigdemont", ha assenyalat Torra en una roda de premsa conjunta amb l'expresident català a Berlín, en la qual no ha concretat quan tindrà lloc la presa de possessió després de la seva investidura ahir al Parlament.

En l'última presa de possessió de 2016, Puigdemont va prendre el relleu d'Artur Mas i va respondre afirmativament a la pregunta que li va formular la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell: "Promet complir lleialment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representat pel Parlament? ".

Una fórmula en què es va obviar la Constitució, el Rei -no hi va haver ni el quadre- i l'Estatut d'Autonomia, en contra del que s'havia fet fins llavors.

La presa de possessió de Quim Torra serà diferent perquè la Generalitat està intervinguda pel Govern a través de l'article 155 de la Constitució i l'anterior president, que va ser cessat pel mateix mecanisme, està a Berlín després d'haver fugit de la justícia espanyola després de la declaració unilateral d'independència.