El subsecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, considera que s'està destrossant el seu «prestigi professional» en un «pim-pam-pum» que és «pur escarni», ja que és «absolutament fals» que rebés cap tipus de tracte de favor en els seus estudis superiors i ho relaciona amb la seva presència «a les travesses» per encapçalar una candidatura del PP madrileny en les municipals i autonòmiques del 2019.

Casado va intervenir ahir a la cadena COPE, la SER i Antena3 i va contestar preguntes sobre la informació publicada pel diari El Mundo, segons les quals hauria superat la meitat de la carrera de Dret en un termini de quatre mesos i «amb facilitats». En les seves diferents intervencions, Casado va defensar que el seu cas és «habitual», ja que amb els plans d'estudi antics molts alumnes cursaven simultàniament dues carreres, i arribaven a tenir més de 10 assignatures per curs, i «perfectament possible» perquè part de les assignatures ja estaven en tercera convocatòria i feia «tres anys» que les preparava. Va reivindicar, a més, l'«honorabilitat» dels seus professors.

«Tracte de favor cap. De 36 assignatures me'n convaliden una i me n'adapten sis. En el tercer curs, em van quedar 12 assignatures, en vaig aprovar sis al juny i sis al setembre. No és gens estrany», va sentenciar a Antena3. A la SER va afegir que en aquella època, quan estava a Nuevas Generaciones i després dels comicis va obtenir un escó a l'Assemblea de Madrid, «no tenia cap prevalença» per «aconseguir un tracte de favor». Va negar així mateix que ningú del partit pressionés en el seu nom perquè obtingués facilitats.

Sobre la possibilitat de mostrar públicament el seu expedient acadèmic, Casado va incidir que ja ho ha fet amb tots els mitjans de comunicació que han volgut veure la documentació. «Crec que ja tinc massa humiliació per haver de donar dades privades», va afegir, i va apuntar que «arriba un punt en què es pressuposa la culpabilitat dels polítics».