17 de maig de 2018
17.05.2018
40 Años
40 Años

De Alfonso va cobrar 70.000 euros de més a Antifrau

Un informe de la Sindicatura de Comptes revela irregularitats en la gestió

17.05.2018 | 08:59
L´excap de l´Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, en una imatge d´arxiu

L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso va cobrar gairebé 70.000 euros en triennis i complements indegudament percebuts, segons un informe de la Sindicatura de Comptes que ha detectat irregularitats comptables en la gestió de l'entitat que podrien ser delictives. L'informe és fruit de la investigació que la Sindicatura de Comptes ha dut a terme sobre els comptes de l'Oficina Antifrau cor-responents a l'exercici del 2015, quan era dirigida per Daniel de Alfonso, destituït el juny del 2016 després de divulgar-se la polèmica gravació d'una conversa amb l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz.

La Sindicatura ha constatat cobraments indeguts per part de De Alfonso i la seva directora adjunta, així com irregularitats en la incorporació del personal funcionari a l'entitat –que va ser contractat de forma directa, sense convocatòria pública–, i en les despeses de subministraments i serveis, així com en pagaments de complements i de tiquets de restaurants.

L'informe estableix que almenys tres de les irregularitats detectades, entre elles el pagament dels triennis i dels complements de qualitat abonats al personal d'Antifrau, poden «donar lloc a fets perseguibles administrativament i judicial». Fonts de la Sindicatura van explicar que, si bé l'informe no es remetrà a la Fiscalia, en no apreciar il·lícit penal, sí que es traslladarà al Tribunal de Comptes, en haver-se trobat responsabilitat comptable, perquè prengui les mesures que consideri oportunes.

Concretament, la Sindicatura assenyala que el director d'Antifrau no tenia dret a cobrar el trienni que va generar a l'OAC, en ser un alt càrrec, fet pel qual presumptament va cobrar de forma irregular un excés de 49.086 euros. Una altra de les infraccions que detecta la Sindicatura és que De Alfonso i la seva exdirectora adjunta, Maite Masià, van cobrar dos complements de qualitat de 20.005 i 9.721 euros, respectivament, als quals no tenien dret donada la seva condició d'alts càr-recs. A més, afegeix el dictamen, el director de l'OAC i el llavors responsable de l'àrea d'Administració i Recursos Humans «es van aplicar percentatges superiors al 5% d'allò establert en les bases de càlcul del complement de qualitat sense cap justificació».

La Sindicatura de Comptes veu també irregular la incorporació de funcionaris en Antifrau al llarg de l'any 2015, atès que van ser contractats de forma «directa, sense cap convocatòria pública per cobrir les places» tot i que no es donaven els requisits d'excepcionalitat i urgència que estableix la normativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema