La Universitat Complutense de Madrid (UCM) va confirmar ahir que l'expresidenta de la Comunitat Cristina Cifuentes es reincorporarà a la plaça que tenia en reserva a la institució, i portarpa a terme les tasques que se li encar-reguin des de la gerència del centre.

Segons les bandes salarials per categories del Personal d'Administració i Serveis, consultades per Europa Press, la retribució bruta per a aquest lloc és superior als 43.000 euros anuals (en concret 43.412,76 euros). En un comunicat, la universitat recalca que ha seguit el reglament i procediment habitual marcat, com és la seva obligació, i que Cifuentes torna al seu lloc base, de nivell 24 dins de l'escala de la UCM, i amb les retribucions que li corresponen segons els pressupostos.

Després de renunciar a la seva acta de diputada, Cifuentes va sol·licitar el 9 de maig el seu reingrés al servei actiu a la UCM. «La UCM té l'obligació d'aplicar escrupolosament la llei, com està fent, i evitar qualsevol tracte de favor, però alhora ha de garantir els drets que, en aquest moment i com a funcionària, corresponguin a la senyora Cifuentes», recalca la Complutense. A més, recorda que el rectorat que dirigeix Carlos Andradas ha sol·licitat «de forma pública i reiterada l'assumpció de responsabilitats polítiques» a Cifuentes com a conseqüència de les irregularitats detectades en el màster fet a l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos. «Un cop han estat assumides, correspon a la justícia decidir si existeixen responsabilitats penals, així com els termes en què aquestes poguessin substanciar-se i que la UCM acatarà immediatament», exposa la institució.

Precisament ahir un centenar d'estudiants de la Complutense es van manifestar a Madrid fins al rectorat de la universitat per protestar contra la reincorporació de Cifuentes a la seva plaça al centre. Segons els promotors de la marxa, Cifuentes torna després d'anys d'excedència en què s'ha dedicat, entre altres coses, a «promoure polítiques de privatització de la universitat pública».