La Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha reclamat al CES Cardenal Cisneros, centre adscrit a la institució, tota la informació relativa als estudis del subsecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i en cas d'haver-hi indicis de la «més mínima irregularitat, es procedirà amb la màxima contundència».

Així ho van indicar ahir a Europa Press fonts de la universitat després que El Mundo publiqués una informació segons la qual Casado hauria superat 12 matèries de les 25 de la carrera de Dret i aconseguit el títol en quatre mesos, poc després de ser elegit diputat madrileny l'any 2007. El CES Cardenal Cisneros va negar ahir que hi hagi hagut «tracte preferent» amb Casado, a l'hora de cursar els seus estudis o que aquest hagi pogut aprovar sense examinar-se.

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, creu que és «molt estrany» que Casado aprovés la meitat de Dret en un curs acadèmic i li va demanar ahir que expliqui les seves raons. «Crec que és estrany, però, en tot cas, Casado haurà d'explicar les seves raons i hi haurà gent que les creurà i altres que no», va subratllar Sánchez en una entrevista a Los Desayunos de TVE, en la qual va assegurar que «mai» ha vist un cas semblant a la universitat.