La jutge que investiga el tall de les vies de l'estació de Sants durant la vaga general del 8 de novembre va deixar ahir en llibertat provisional els dos joves detinguts, així com tres investigats més que van comparèixer voluntàriament davant la magistrada.

Segons va informar el TSJC, els cinc investigats es van acollir al seu dret a no declarar davant la titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, que els va deixar en llibertat provisional sense mesures cautelars. Dos dels cinc investigats van ser detinguts ahir al matí pels Mossos d'Esquadra, arran de l'ordre de recerca i captura que la magistrada havia dictat contra ells després que no compareguessin a cap de les dues citacions que els va remetre per prendre'ls declaració com a imputats. Paral·lelament, van comparèixer de forma voluntària davant la jutge tres més dels joves investigats, que també estaven en recerca i captura per haver plantat a la magistrada quan els va citar.

D'altra banda, la mare del membre del CDR d'Esplugues de Llobregat buscat per la justícia espanyola va acusar l'Estat d'impartir «terror» després de recordar l'escorcoll de la Guàrdia Civil al seu domicili quan buscava el seu fill i va afirmar, en una carta, que «qui t'avisa és qui l'imparteix».