El grup parlamentari del PP estudiarà si la presa de possessió del president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha "formalitzat adequadament" pel fet que no ha acatat la Constitució.

Així ho ha anunciat el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que ha assenyalat que també els serveis jurídics de l'Estat investigaran aquest assumpte.

Hernando també ha advocat perquè els partits constitucionalistes acordin establir unes "regles més precises" per a aquest tipus d'actes, i en aquest sentit fonts del PP han confirmat que ja hi ha contactes amb PSOE i Cs per materialitzar aquests canvis.

El portaveu del PP ha advertit que acatar la Constitució "no és un fet merament formal" sinó que és un "fet transcendental" i així s'ha d'entendre, i per això el PP estudiarà si la manera com ha promès el càrrec Quim Torra suposa una "no formalització" d'aquesta presa de possessió.

I després de criticar les "fórmules absurdes" que van començar a utilitzar "els socis d'ETA" -en al·lusió a l'esquerra abertzale, en acatar la Constitució per imperatiu legal"- ha insistit en la necessitat d'estudiar amb els constitucionalistes un canvi legal.

"Ha arribat el moment", ha dit Hernando, d'abordar aquesta reforma legislativa perquè els actes de presa de possessió no siguin merament formals i tinguin una "validesa legal" que vingui "condicionada" pel compliment de certes premisses i d'una "fórmula concreta".