El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va anunciar ahir que Mark Zuckerberg, CEO i fundador de Facebook, ha acceptat anar a l'Eurocambra després de l'escàndol de la filtració de dades i ho farà, si pot ser, «la setmana que ve», encara que no va especificar si serà una reunió pública o a porta tancada.

A través d'un comunicat, Tajani va explicar que l'empresari tecnològic es reunirà amb ell i amb els líders dels grups polítics, a més del president de la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior. No obstant això, el president dels liberals, Guy Verhofstadt, ja ha advertit que no assistirà a la trobada si és a porta tancada. «Ha de ser una audiència pública, per què no un Facebook Live? Lamento profundament que el Partit Popular Europeu s'hagi confabulat amb l'extrema dreta per mantenir-ho tot darrere de portes tancades», va expressar l'eurodiputat belga a través del seu compte de Twitter. «Els nostres ciutadans mereixen una explicació completa i detallada», va afirmar. Per la seva banda, Tajani va celebrar la decisió de Zuckerberg «d'aparèixer en persona davant els representants de 500 milions d'europeus». «És un pas en la direcció correcta per restaurar la confiança», va dir.

A més, els líders dels grups polítics de l'Eurocambra, reunits en la Conferència de Presidents,van decidir organitzar una audiència entre Facebook i altres parts implicades per «analitzar més profundament» aspectes relacionats amb la protecció de dades personals. En particular, posaran l'accent en el possible impacte en els processos electorals europeus. «La prioritat del Parlament és assegurar el correcte funcionament del mercat digital, amb un alt nivell de protecció de les dades personals, normes efectives en propietat intel·lectual i protecció dels drets dels consumidors», va assenyalar Tajani, que va afegir que els gegants informàtics «han de ser responsables del contingut que publiquen», incloent notícies falses o contingut il·legal.