L'excap de protocol de la Vicepresidència i Economia de la Generalitat de Catalunya Anna Teixidó, que va comparèixer ahir com a testimoni davant el jutge Pablo Llarena, va negar que durant el setge d'aquest departament el dia 20 de setembre hi hagués violència. De fet, va destacar l'actitud col·laboradora de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, perquè l'escorcoll de la seu econòmica es desenvolupés sense incidents.

Teixidó, que va comparèixer a proposta de la defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va assenyalar que ella va ser present durant les converses de «mediació» que van mantenir els líders de les associacions catalanes amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, i que en tot moment els dos processats pels delictes de rebel·lió van fer oferiments perquè la comissió judicial que participava en els escorcolls i els detinguts entressin i sortissin de la conselleria sense problemes, segons fonts jurídiques presents a la declaració. En aquest sentit, la que fos cap de Protocol de l'exvicepresident Oriol Junqueras va destacar que no va haver-hi «imposicions» per part de Sànchez, sinó que les converses amb les forces policials van ser en un «to cordial» i de «col·laboració».

Teixidó va relatar que Sànchez va arribar a oferir-se per acompanyar, juntament amb altres diputats, la secretària judicial, que va sortir finalment pel terrat de la conselleria perquè pogués marxar. A més, va apuntar que va ser la mateixa lletrada qui es va negar a ser protegida per l'exlíder de l'ANC.