La defensa alemanya de l'expresident autonòmic català Carles Puigdemont pretén que es revoqui l'ordre de detenció contra el seu defensat, que se suporta en la decisió de la justícia belga, que ha rebutjat l'extradició dels tres exconsellers de l'anterior Govern.

La defensa de Puigdemont ha orientat la seva nova estratègia cap a la recerca d'un paral·lelisme amb el cas d'Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, a Brussel·les, i la sol·licitud de lliurament dels quals a Espanya va ser denegada ahir per «defectes de forma». El lletrat Wolfgang Schomburg, defensor a Alemanya de Puigdemont, ha presentat un recurs davant l'Audiència Territorial de Schleswig Holstein perquè es revoqui l'ordre de detenció contra el seu defensat, va explicar ahir una portaveu d'aquest tribunal.

L'advocat ha adjuntat a l'escrit una còpia de la decisió de la justícia belga sobre aquests tres implicats, segons aquesta font, preguntada sobre si el rebuig belga a extradir altres acusats de l'independentisme català podia tenir impacte a Alemanya. A l'Audiència de Schleswig-Holstein -el land alemany on va ser detingut Puigdemont el 25 de març passat- li correspon decidir sobre la petició d'extradició a Espanya del líder independentista.

La Fiscalia del land ha declinat comentar la decisió de la justícia belga, encara que ha recordat que també Alemanya analitza si es donen les «condicions formals» per a una extradició de Puigdemont. L'Audiència del land va desestimar el 5 d'abril passat el càrrec de rebel·lió i va demanar dades addicionals sobre el de malversació de fons públics.