La Federació Ecom ha condemnat "enèrgicament" els atacs a la filla del president de la Generalitat, Quim Torra, afectada per Espina Bífida i que li ha causat problemes de desenvolupament motriu.

En un comunicat, l'entitat ha rebutjat "qualsevol agressió a qualsevol persona que menyscabi la seva dignitat i imatge pública" i "més encara quan la persona té una discapacitat, que lluita cada dia per vèncer estigmes i superar tabús". Per tot això, ha demanat a la policia que identifiqui els autors dels atacs a la filla de Torra i al poder judicial que apliqui la lleu contra els autors de les agressions perquè, en cas contrari, "la impunitat només generarà més estigmatització social i poarà en qüestió el sistema de llibertats i drets individuals a Espanya".

Així mateix, ha reclamat al fiscal general de l'Estat que actuï d'ofici i "salvaguardi els drets individuals i col·lectius de les persones amb discapacitat".

En una entrevista a RAC1 aquest dimarts, el president de la Generalitat ha explicat que està estudiant si emprendre mesures legals contra els autors dels missatges.