El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va comprometre ahir a dimitir si es registra un nivell «baix» de participació en la consulta en què les bases del seu partit decideixen aquesta setmana si ell i la seva companya i diputada parlamentària Irene Montero han de dimitir després de la polèmica compra d'un xalet per més de 600.000 euros, encara que no han detallat dades per determinar quan es pot considerar que la votació ha estat un «fracàs».

«Amb total claredat. Una participació baixa seria un fracàs de la consulta i ens obligaria a dimitir, i una participació alta seria un èxit, independentment de si els inscrits ens diuen que seguim o que dimitim», va afirmar Pablo Iglesias en una entrevista a la Cadena Ser, recollida ahir per Europa Press.

D'aquesta manera, el líder de la formació morada va reconèixer la importància que té la participació a la consulta que va arrencar aquest dimarts i finalitza el diumenge, més enllà dels resultats, que sense sorpreses, es preveu que siguin positives per al secretari general de Podem i la portaveu al Congrés, com ha ocorregut cada vegada que Iglesias s'ha implicat en un plebiscit d'aquestes característiques.

Es dóna la circumstància que no tot el partit ha rebut amb bons ulls la consulta, motiu pel qual el sector anticapitalista de la formació ha apostat per desmarcar-se i no participar, en senyal de protesta, encara que sense fer una campanya oficial per sol·licitar l'abstenció.