L'expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, detingut aquest dijous en una operació de la Policia Nacional per un presumpte frau en subvencions, ha assegurat que està "molt tranquil" perquè les subvencions atorgades per l'ens supramunicipal passen tots els controls.

En declaracions als mitjans en sortir de la comissaria de la Verneda, Esteve ha afirmat que "cada dia signava un munt de subvencions, perquè bàsicament el que fa la Diputació és subvencionar. I totes passen per tots els controls de la Diputació (intervenció, secretària) per tant estic molt tranquil".

Salvador Esteve ha estat detingut aquest dijous per la Policia Nacional i traslladat a dependències de la Policia Nacional a la comissaria de la Verneda, on ha quedat en llibertat a l'espera que el citi el jutge.

El Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona investiga un presumpte frau d'uns dos milions d'euros en subvencions de la Diputació de Barcelona a la cooperació al desenvolupament entre 2012 i 2015, i aquest dijous s'han realitzat una vintena de registres i 29 detinguts.

La causa està oberta pels delictes de malversació, prevaricació, negociació prohibida a funcionari públic, falsedat i frau en subvencions.