La Secció Segona de la sala penal de l'Audiència Nacional que va jutjar 37 persones per participar a la primera època d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005) ha citat per a dilluns 16 els condemnats, entre ells l'extresorer del PP Luis Bárcenas, per celebrar la vista per valorar el seu possible ingrés a la presó, tal com va sol·licitar la Fiscalia Anticorrupció.

El tribunal va citar aquests 16 condemnats a petició de les fiscals del cas. Després de conèixer-se la sentència, van sol·licitar que s'acordessin les compareixences per decidir si són enviats a la presó o se'ls imposa alguna mesura cautelar abans que el Tribunal Suprem faci ferma aquesta resolució.

Entre els citats no hi ha els líders de la trama Gürtel, Francisco Correa -condemnat a 51 anys i 11 mesos- i Pablo Crespo -37 anys i mig-, ja que aquests ja són a la presó de Valdemoro complint la condemna de 13 anys per arreglar els contractes públics del muntatge de l'expositor de la Generalitat Valenciana a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que ja ha estat ratificada per l'alt tribunal. Els que sí que hauran d'acudir a l'Audiència Nacional són Bárcenas -33 anys i quatre mesos-, l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega -38 anys i tres mesos-; el de Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda -14 anys i quatre mesos-; l'exmembre del Comitè Executiu i de la Junta Directiva Regional del PP Alberto López Viejo -31 anys i nou mesos- i el comptable de la trama, José Luis Izquierdo -17 anys i set mesos-, entre d'altres.