Les famílies i els professors de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca es van reunir ahir amb tots els grups parlamentaris, excepte el PP, que no va poder, per presentar-los la moció que volen que aprovi el Parlament en suport als professors de l'institut acusats del delicte d'odi, un text que ja han aprovat diversos ajuntaments.

En la moció proposada als grups, la plataforma 9 del Palau demana que la cambra catalana mostri la seva solidaritat amb tota la comunitat educativa d'El Palau i insta la Fiscalia a retirar les acusacions i a arxivar el procediment obert, i així exigir que s'acabi la campanya de «criminalització» dels docents. També reclamen que les institucions educatives protegeixin el professorat i es faci públic l'informe de la inspecció educativa que exonerava el professorat.

Per als impulsors, la moció servirà per manifestar «compromís» amb «la convivència i la pau» al país. El text està ara en mans dels grups parlamentaris que l'hauran d'estudiar i decidir si li donen suport i si arriba al Parlament.