Vuitanta bosses de plàstic han estat trobades ahir a l'estómac d'una balena pilot que va morir al sud de Tailàndia després de patir vòmits i convulsions, segons va recollir la premsa local.

El cetaci va ser rescatat després que el dilluns passat el trobessin surant inert i incapaç de nedar al canal de Songhkla. L'animal, però, no va morir fins al divendres a causa de l'obstrucció intestinal. Abans de morir va expulsar entre espasmes cinc bosses de plàstic per la boca.

Segons ha informat el departament de Recursos Costaners i Marins a la seva pàgina web, l'autòpsia va revelar que tenia a l'estómac 80 bosses de plàstic, amb un pes de vuit quilos.

Greenpeace ha denunciat que vuit milions de tones d'escombraries van a parar cada any als oceans. Segons l'ONG ecologista, bilions de bosses o fragments de plàstic causen anualment la mort de milers d'exemplars de fauna marina. El biòleg Thon Thamrongnawasawat va afirmar ahir que les bosses van impedir que la balena s'alimentés correctament. «Si tens 80 bosses de plàstic a l'estómac, mors», va sentenciar.