n La preocupació dels espanyols per la independència de Catalu-nya ha caigut gairebé quatre punts en un mes, en passar de l'11% d'abril al 7,2% del mes de maig, mentre que es triplica la inquietud dels ciutadans per l'Administració de Justícia, que ja se situa entre els primers problemes del país.

Segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de maig, l'atur i la corrupció segueixen sent els dos principals problemes per als espanyols i, de fet, van repuntar un punt cadascú. El treball de camp de l'enquesta es va desenvolupar entre els anteriors 1 i 10 de maig, abans de la sentència sobre el cas Gürtel i la moció de censura contra Mariano Rajoy que ha investit president del Govern el socialista Pedro Sánchez.

La inquietud per la independència de Catalunya perd gas, en passar de l'11 al 7,2%, encara que cal tenir en compte que el sondeig també es va realitzar abans que s'aixequés l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i que el president de la Generalitat, Quim Torra, nomenés el nou Govern.

Malgrat no conèixer-se encara les últimes novetats del cas Gürtel, la preocupació per la corrupció va pujar del 38,3% l'abril al 39,6 el maig, mentre que l'atur també va augmentar un altre punt, situar-se en el 63,6%, mentre que l'Administració de Justícia ja és esmentada pel 6,8% dels enquestats, quan a l'abril era el 2,9%.