n La Policia Nacional ha detingut 24 persones, dues d'elles a Barcelona, i n'ha imputat vuit més -entre les quals hi ha un pastor evangelista d'Alacant i un ex-Latin Kings-, en una gran operació en deu autonomies contra la pornografia infantil a través de la xarxa social Facebook i el portal Skype.

Les 24 detencions van ser portades a terme a Guipúscoa (4), Madrid (4), Alacant (3), Barcelona (2), Granada (2) i a les localitats de la Corunya, Oviedo, Palma, Sevilla, Cadis, Pamplona, Pontevedra, València i Las Palmas.

A més, durant l'operació van tramitar-se diligències per investigats no detinguts a Guipúscoa, Saragossa, Huelva, Terol, Navarra, Las Palmas, València i Ourense.

Les investigacions es van iniciar després que la policia rebés, gràcies a la col·laboració de treballadors de la xarxa social, informació sobre diverses persones que intercanviaven aquest tipus de continguts.

Després de ser investigades, les persones que havien creat aquests perfils van ser sotmeses a vigilància i es van realitzar els cor-responents escorcolls.