Els diputats d'ERC Joan Margall i la igualadina Carolina Telechea han pres avui possessió dels seus escons prometent la Constitució Espanyola "per imperatiu legal" i demanant la llibertat dels polítics presos i "exiliats" i reclamant la "República Catalana".

Carolina Telechea substitueix la nova consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, mentre que Joan Margall ocupa l'escó de Teresa Jordà, consellera d'Agricultura de la Generalitat.

Tots dos han utilitzat el català per prometre la Constitució i han exhibit peces de color groc i llaços del mateix color.

Nascuda a Igualada (Anoia) el 1981 i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Carolina Telechea ocupava el número 6 a la llista per Barcelona a les eleccions de juny del 2016. Segons ha informat ERC, Telechea serà l'encarregada dels temes de Justícia i Igualtat.

De la seva banda, Joan Margall va néixer a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) el 1975 i és llicenciat en Història per la Universitat de Girona i especialitzat en Gestió Cultural.

La seva tasca parlamentària al Congrés se centrarà en les comissions d'Hisenda i Foment, on continuarà la "reivindicació" de les infraestructures bàsiques "que té pendents Catalunya i la denúncia del dèficit fiscal que continua patint".