Un total de 13 paracaigudistes, set de nacionalitat espanyola i sis de nord-americana, han resultat ferits durant un exercici en el camp de maniobres militars de Sant Gregori de Saragossa, en el qual participaven la brigada "Almogàvers" i un batalló de la 173 Brigada Paracaigudista de l'Armada d'Estats Units, destacada a Vicenza (Itàlia).

Fonts militars han situat la causa de l'accident, ocorregut al voltant de les 11.15 hores, en un "cop de vent" que s'ha registrat quan prenien terra els paracaigudistes en una de les rotacions de l'exercici militar.

Com a conseqüència dels cops soferts, les fonts consultades han considerat en un primer moment que hi havia dos ferits greus, però els exàmens mèdics practicats amb posterioritat han descartat lesions de gravetat.

De fet, a causa del impacte, un dels afectats ha perdut la consciència, pel que ha estat traslladat en un helicòpter d'emergències del 112 a l'Hospital Miguel Servet de Saragossa.

Un cop allà, els serveis mèdics, després efectuar-li diverses proves, han descartat que pateixi qualsevol classe de traumatisme, han informat a Efe fonts militars presents en l'exercici.

La resta dels ferits, dotze, han estat traslladats a l'Hospital Militar de Saragossa pels propis serveis de transport de les Forces Armades, ja que han patit diverses torçades o esquinços, segons han confirmat les mateixes fonts. També han descartat els metges lesions de gravetat en aquest grup.

Els militars estaven realitzant la primera de les operacions de l'exercici "Saber Strike West" en el qual participen la Brigada "Almogàvers" VI de Paracaigudes de l'Exèrcit espanyol i el Batalló de la 173 Brigada Paracaigudista de les Forces Armades d'Estats Units.

Les maniobres, en què col·laboren prop de 600 militars nord-americans i més d'un centenar d'espanyols, implicaven la pràctica de llançaments de paracaigudisme, així com d'operacions de presa d'objectius i consolidació de les posicions en terra.