El fiscal anticorrupció José Grinda acompanyat de diversos agents de la Guàrdia Civil s'ha personat aquest matí a l'ajuntament de Girona en el marc d'un operatiu vinculat al cas Agissa, que investiga irruglaritats en l'empresa mixta encarregada del servei d'aigües a Girona, Salt i Sarrià de Ter.

Poc després de les nou han entrat a les dependències municipals i han passat per secretaria i pel despatx de l'alcaldessa Marta Madrenas. En el marc d'aquesta investigació, altres agents de paisà de la Guàrdia Civil també s'han personat a l'Ajuntament de Sarrià de Ter i es preveu que també ho facin al de Salt.

Al setembre passat, en el marc de l'operatiu 'Aquarium', la fiscalia ja va demanar expedients relacionats amb l'adquisició del fons d'art Santos Torroella i la pròrroga de la concessió del servei d'aigües, que es va fer al 2013. Durant aquest període, Carles Puigdemont era l'alcalde de la ciutat.

La fiscalia anticorrupció investiga Agissa i altres empreses per suposats delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat documental i malversació de diners públics. En el cas hi figuren diversos investigats als que, segons La Vanguardia, s'hi afegirà Carles Puigdemont.

Mesos després de destapar-se el cas, i davant dels indicis d'irregularitats, el jutjat va apartar els socis privats de la companyia (Girona SA) de la gestió d'Agissa i va donar el servei als tres ajuntaments.

Desviació de 15 milions d'euros

Segons avança El País, els investigadors creuen que a través dels contractes de l'aigua es van cobrar serveis inexistents i es van inflar factures, el que va suposar una desviació de 15 milions d'euros.