El magistrat del Suprem Pablo Llarena ha tornat a denegat la llibertat a Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell. Continua afirmant que es manté el risc de fugida i de reiteració delictiva tot haver-hi Govern a Catalunya i tampoc atén les raons personals i familiars esgrimides per tots tres.

Segons Llarena, el risc de reiteració no desapareix pel fet que no participin del nou Govern i recorda que van tenir un «paper principal» des d'agrupacions polítiques i socials que van donar «suport al procés».

D'altra banda, i a petició de Simó, el jutge aixeca les mesures cautelars que pesaven sobre els processats per desobediència: Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó i Ramon Barrufet. Per tant, ja no hauran d'anar a signar setmanalment a un jutjat, recuperen el passaport i poden sortir del territori estatal. Tots ells havien abonat 25.000 euros per eludir la presó i ara se'ls retornen.

Llarena argumenta que el risc de reiteració no desapareix per haver-hi govern i que resideix en el fet que els processats han compartit la determinació d'aconseguir la independència «servint-se d'una manera de fer que ha trencat les normes prohibitives penals». Segons Llarena, tenien previst continuar «l'actuació il·lícita tan aviat com recuperessin el control de les institucions». Sobre el risc de fugida, torna a dir que s'incrementa per la proximitat del judici i les penes altes que se'ls demanaran i afegeix que tenen el suport «d'una estructura organitzada, amb assessorament legal i rellevants recursos econòmics» per fer el pas i anar a l'estranger.

D'altra banda, Llarena no ha admès la recusació presentada contra ell pels consellers destituïts Toni Comín i Meritxell Serret. En una interlocutòria, Llarena rebutja la recusació perquè ho considera «frau processal». Comín i Serret van demanar la recusació després de presentar una demanda contra Llarena a Bèlgica, ja que d'aquesta manera tenien un plet pendent amb el magistrat. Llarena, però, considera que no poden al·legar aquesta causa quan el plet s'ha plantejat després de la designació del jutge recusat com a instrucció.