Màxim Huerta va manifestar ahir durant la roda de premsa en la qual va anunciar la seva dimissió del càrrec de ministre de Cultura i Esport que està «convençut de la seva innocència» i va afirmar que se'n va «amb la mateixa humilitat» amb què va arribar al Govern fa set dies.

Tal com va assenyalar davant dels mitjans a la seu del ministeri, el que s'ha buscat amb les acusacions sobre la seva condemna per frau fiscal ha estat «minar el projecte de regeneració i transparència» del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, cosa que, va dir, no permetrà. Huerta va indicar que les informacions publicades a El Confidencial, segons les quals va defraudar 218.000 euros a Hisenda entre 2006 i 2008, fan referència no a una condemna per frau, sinó a una multa que ell mateix va interposar, una situació que lamenta perquè creu que la societat viu «ofegada en el soroll i en la desinformació».

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va condemnar en dues sentències emeses el maig del 2017 Huerta, que va acabar abonant 365.938 euros pels tres exercicis.