La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat l'anunci del govern espanyol de restituir la universalització de la sanitat i ha demanat que ara es retiri el recurs de l'executiu espanyol a TC contra la llei catalana. "Celebro la notícia. Recordem però que a Catalunya vam aprovar la Llei d´universalització de la Salut amb un ampli consens, que reflecteix la voluntat que ha tingut sempre la societat catalana. El TC va tombar la nostra llei i ara el govern espanyol hauria de retirar el recurs", ha escrit Vergés en una piulada al Twitter. El Parlament va aprovar la Llei d'universalització de l'assistència sanitària catalana per combatre el decret del govern del PP, però l'executiu de Rajoy la va recórrer al TC, que el va admetre a tràmit i el text va quedar suspès.

Aquest divendres, la portaveu i ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha explicat que el govern espanyol preveu aprovar en unes sis setmanes un nou decret per restituir la sanitat universal i ha afegit que s'ha obert un procés dialogat amb les comunitats autònomes i la societat civil per "tornar el dret a la protecció a la salut a totes les persones a Espanya".

"És una qüestió de decència política però no només, és un mandat de tots els organismes internacionals, de l'ONU, la UE, la OMS i, fins i tot, el defensor del poble", ha defensat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Pel que fa als terminis, ha augurat que el Consell de Ministres podrà aprovar el nou decret en unes sis setmanes i 30 dies després es convalidarà al Congrés.