Ciutadans va registrar ahir un escrit en el Parlament perquè el Govern informi sobre el cost de la reobertura de les ambaixades, tant del pressupost de cadascuna de les delegacions com de l'import d'altres partides, entre elles el lloguer dels locals.

El Govern ha decidit reactivar les seves delegacions a l'exterior en un pla d'acció internacional que donarà prioritat a la seva oficina a Brussel·les per impulsar la seva presència a la Unió Europea (UE), i preveu reobrir en dues o tres setmanes les oficines de Washington, Nova York, Londres, Roma, Berlín i Ginebra. En una segona fase, la Generalitat reobrirà l'oficina de París i Lisboa, a més d'altres en països nòrdics.

Després de la decisió de l'executiu català, Ciutadans ha registrat un escrit dirigit al president del Parlament, a què ha tingut accés Efe, perquè demani al Govern que detalli el cost de la reobertura de les delegacions a l'estranger.

Madrid ho respecta i ho vigila

D'altra banda, la portaveu del Govern central, Isabel Celaá, ha assegurat que l'Executiu assisteix amb «normalitat» i «respecte» a l'anunci de la Generalitat de Catalunya que potenciarà la seva delegació a Brussel·les i n'obrirà cinc més en altres països, i ha avançat que farà un seguiment de la seva activitat. «Ho mirarem amb normalitat, però evidentment el Govern té procediments, com amb la resta de les comunitats autònomes, per entrar a conèixer què és el que s'està fent en aquests punts a l'exterior i, en això treballem», ha remarcat.