L'organització independentista juvenil Arran, propera a l'òrbita de la CUP, ha anunciat aquest diumenge que aquest estiu tornarà a actuar contra el model turístic dels Països Catalans, que qualifica d'«insostenible a nivell humà i pel territori».

Sota el lema «no és turismofòbia, és lluita de classes», l'organització ha explicat, a través d'un comunicat difós aquest diumenge, que vol tornar a fer accions, com l'atac contra un autobús turístic a Barcelona que va fer l'any passat, per «situar el turisme al centre mediàtic».

En el manifest, Arran assegura que l'actual model turístic està «dissenyat únicament i exclusiva en base als interessos econòmics de la classe ens explota». Per ara, l'organització no ha anunciat cap acció concreta, però preveu que en les pròximes setmanes puguin protagonitzar actes com els que van fer l'estiu passat.

Arran ha plantejat una proposta de mínims de 6 mesures, entre elles destaquen l'aturada immediata de les llicències per a nous hotels i empreses turístiques o l'expropiació de les principals empreses turístiques del país.